Зарплати, пенсії, освіта, дороги: Гройсман розповів про бюджет-2019

Зарплати, пенсії, освіта, дороги: Гройсман розповів про бюджет-2019

Фото
Укрінформ
Уряд у бюджеті на 2019 рік зберіг усі програми, які були започатковані раніше.

Про це у Верховній Раді під час ухвалення державного бюджету сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу вам подякувати за усі попередні рішення у бюджетному процесі. Можна по-різному відноситися до проекту бюджету на 2019 рік, абсолютно природно, коли опозиція говорить, що він не такий. Але найголовніше, що у нас сьогодні є - це наш обов'язок забезпечити стабільність та розвиток. Ми розпочали багато реформ і перетворень, бюджет є інструментом для їх реалізації", - сказав Гройсман.

Верховна Рада ухвалила закон про державний бюджет України на 2019-й рік / Фото: Мусієнко Владислав

Він нагадав, що уряд зберігає у проекті бюджету всі програми, які були розпочаті раніше. Також буде підвищена мінімальна заробітна плата у межах можливостей економіки.

Читайте також: РАДА ПРИЙНЯЛА БЮДЖЕТ-2019

"Безпека і оборона - це рекордні 210 млрд грн. Ми зберігаємо видатки на фінансування нової української школи, професійно-технічної освіти, на підвищення заробітних плат науково-педагогічним працівникам. Ми будемо будувати дороги і кошти передбачені на рівні 55 млрд. Ми також створили певні стимули для розвитку економіки - у тому числі, і аграрного сектору, який формує 17% ВВП", - сказав Гройсман.

З 1 січня також буде здійснено перерахунок пенсій військовим пенсіонерам - це близько 500 тис. людей.

"А з 1 березня 11,5 млн пенсіонерів отримають наймасштабніший перерахунок пенсій", - додав Гройсман. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-