Канада обіцяє підтримувати Україну у захисті від агресії Путіна

Канада обіцяє підтримувати Україну у захисті від агресії Путіна

Укрінформ
Канада й надалі усіляко підтримуватиме Україну у її боротьбі за власний суверенітет й територіальну цілісність.

Про це в Оттаві заявила канадський сенатор Рейнел Андрейчак під час церемонії вшанування жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми продовжуватимемо непохитно стояти із українцями на підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України та їх права захищати себе від агресії президента Путіна”, - сказала Андрейчак.

Вона наголосила на тому, що українці щодня платять високу ціну за свій цивілізаційний вибір, зроблений на Майдані. “Згадуючи 85-ті роковини Голодомору, ми також вшановуємо 5 років з часу початку Майдану. Тієї зими українці зробили цивілізаційний вибір повернутися до родини європейських держав. Українські військові та цивільні платять неймовірну ціну за свій вибір. Однак, вибір зроблено і їх рішучість - непохитна”, - зазначила сенатор.

Читайте також: Росія не вдерлася б в Україну, якби ми були в НАТО - Порошенко

Андрейчак додала, що українці борються за те, аби “минуле України не диктувало її майбутнє, і щоб ніколи більше один чоловік у Кремлі не визначав долю мільйонів українців”.

Як відомо, Канада на офіційно визнала Голодомор актом геноциду у 2008 році. Відповідний законопроект до верхньої палати парламенту внесла саме Рейнел Андрейчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-