Рада ухвалить зміни до Податкового кодексу близько другої ночі — Герасимов

Рада ухвалить зміни до Податкового кодексу близько другої ночі — Герасимов

Укрінформ
Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов прогнозує, що законопроект про зміни до Податкового кодексу буде ухвалено близько другої ночі, після чого ще годину-півтори триватиме розгляд Державного бюджету на 2019 рік.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Податкового кодексу, за моєю інформацією, там більше тисячі поправок. І наразі триває дуде серйозна кропітка робота в комітеті з питань податкової політики. Орієнтовно, о 23:00-24:00 ми очікуємо, що комітет прийме рішення і передасть уже парламенту. І орієнтовно о дванадцятій (ночі, - ред.) зможемо розпочати розгляд. За моєю інформацією, через велику кількість поправок розгляд Податкового кодексу займе не менше двох годин. Тобто близько другої ночі буде прийнято Податковий кодекс",- сказав Герасимов.

Читайте також: Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Стосовно ж законопроект №9000 «Про Державний бюджет України на 2019 рік», Герасимов прогнозує, що розгляд цього документу триватиме годину-півтори.

Водночас він припускає, що Держбюджет не підтримають Опозиційного блоку", "Батьківщини" і "Радикальної партії", але переконаний: голосів для його ухвалення в цілому буде більш ніж достатньо.

"Наразі коаліція повністю готова підтримувати бюджет країни. За моїми даними, за бюджет не будуть голосувати представники "Опозиційного блоку", "Батьківщини" і "Радикальної партії". Стосовно інших фракцій і груп - йдуть консультації, ми сподіваємось, що голосів буде більш ніж достатньо", - уточнив політик.

Як повідомлялося, Рада у четвер, згідно з порядком денним, має ухвалити в другому читанні законопроект № 9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків та зборів".

Вранці парламент проголосував за продовження вечірнього засідання до завершення розгляду всіх питань, пов'язаних із державним бюджетом на 2019 рік.

Близько 19-ї години спікер парламенту Андрій Парубій оголосив перерву в роботі парламенту до 21:30 для підготовки змін до Податкового кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-