Американське видання написало про причетність Олега Рибачука до радянського ГРУ

Американське видання написало про причетність Олега Рибачука до радянського ГРУ

Укрінформ
Олег Рибачук, який раніше обіймав посади віце-прем'єр-міністра України та глави АПУ, проходив службу в радянському ГРУ у спецвідрядженні в Індії та мав зв'язок з Миколою Токаревим, генералом ФСБ Росії.

Про це пише американське видання The Washington Times із посиланням на звіт неназваного британського розвідника щодо можливих загроз прозахідному курсу України.

"У звіті представлені імена людей, які відомі на Заході як завзяті прихильники демократичних цінностей. Серед цих імен ми звернули увагу на Олега Рибачука, колишнього віце-прем'єр-міністра та голови Адміністрації Президента України, який останніми роками активно залучений серед громадянського суспільства", - зазначає видання.

Так, за словами джерела, за радянських часів Олег Рибачук проходив навчання в ГРУ (радянській військовій розвідці), а потім був відправлений виконувати спецзавдання в Індії, де він працював під прикриттям перекладача в офісі російської державної нафтогазової компанії "Зарубежнефть". Пізніше цей офіс очолив Микола Токарев, який був начальником Путіна (в Німеччині) по лінії КДБ. За інформацією індійської контррозвідки, пан Рибачук мав регулярні контакти з місцевими політичними партіями та навіть забезпечував їх фінансування.

Читайте також: ФСБ намагалася зламати систему візового центру Британії - Bellingcat

"Джерело виключає можливість, що пан Рибачук припинив співпрацю з державними органами безпеки РФ, оскільки він як і раніше володіє надзвичайно секретною інформацією про російських агентів в Індії, що є дуже важливими відомостями для Москви", - зауважується в публікації.

Звичайно, багато попередніх співробітників КДБ залишили службу після падіння СРСР, тому попередня приналежність не підтверджує жодної подвійної вірності сьогодні, зазначає видання. Натомість, за рекомендацією джерела, необхідно "провести більш ретельний аналіз діяльності пана Рибачука в Україні, який залишив вищий рівень політичної сцени та зараз перебуває в тіні кількох громадських організацій, де він виступає в якості члена правління".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-