Політв’язні Кремля, Інтерпол та шпигуни РФ: Клімкін розповів про переговори з Курцом

Політв’язні Кремля, Інтерпол та шпигуни РФ: Клімкін розповів про переговори з Курцом

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц запевнив главу МЗС України Павла Клімкіна стосовно позиції офіційного Відня, що полягає у підтримці санкційної політики проти РФ аж до повного виконання Росією "Мінська".

Про це в бліц-інтерв’ю Укрінформу повідомив Павло Клімкін під час робочого візиту до Австрії.

"Себастіан мене запевнив, що позиція Австрії з цього питання є абсолютно послідовною: спочатку - повне виконання Мінських домовленостей, і лише потім - розмова про санкції", - заявив Клімкін, коментуючи обговорення з австрійським канцлером санкцій ЄС проти РФ.

За словами глави МЗС, для України важливо те, яким чином Австрійське головування буде сприяти скоординованій лінії ЄС проти російської агресії.

"Ми обговорили і ситуацію на Донбасі, і в окупованому Криму. Себастіан дуже добре обізнаний і як колишній міністр закордонних справ, і як колись головуючий в ОБСЄ. Разом з ним ми їздили 2 січня минулого року на Донбас, ближче до лінії дотику. Він завжди приділяв особливу увагу ситуації в Україні", - прокоментував міністр зустріч із Курцом.

Читайте також: "Нормандська зустріч" пройде наступного тижня у Берліні – Клімкін

Крім того, було обговорено питання звільнення українських політв’язнів у РФ та те, яким чином Австрія може допомогти в цьому питанні.

"Говорили про те, якими є відносини ЄС загалом і Австрії зокрема в контексті того, що Росія веде послідовну гібридну війну, у тому числі і проти Австрії, адже нещодавно тут виявили російських шпигунів. Під час зустрічі ми говорили майже про все, включаючи, зокрема, скоординовані дії щодо голосування з обрання нового керівника Інтерполу. Сьогодні все добре закінчилося", - додав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-