Справа про держзраду: Янукович на зв'язок не вийшов

Справа про держзраду: Янукович на зв'язок не вийшов

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у держзраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів у складі головуючого судді Владислава Дев'ятка та суддів Костянтина Васалатія і Максима Тітова.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича.

Наразі головуючий оголосив, що Янукович на відеозв'язок не вийшов.

На минулому засіданні головуючий суддя оголосив про стадію завершення судових дебатів з боку захисту, яка тривала 17 засідань поспіль і призначив дату для виступу Януковича з останнім словом на 19 листопада. Дев'ятко наголосив, що Янукович уже двічі викликався до суду для звернення з останнім словом, а саме 12 і 23 жовтня, однак не скористався цією можливістю.

Водночас 16 листопада адвокат Януковича Олександр Горошинський повідомив, що Віктор Янукович через отриману травму перебуває у лікарні Москви.

Як повідомлялося, 30 жовтня закінчилася стадія судових дебатів з боку захисту. Виступили державний адвокат Януковича Юрій Рябовол і платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати їхнього підзахисного.

Адвокат Олександр Горошинський у своїй промові зазначив, що важливим є те, чи повірять у вирок Януковичу іноземні спостерігачі і самі українці.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Януковича викликають до суду - сказати останнє слово

За даними ГПУ, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-