Росіяни діятимуть в Україні через цифрові платформи, як-от Facebook — президент NDI

Росіяни діятимуть в Україні через цифрові платформи, як-от Facebook — президент NDI

Укрінформ
Під час передвиборчої кампанії Україна не повинна допустити поділ суспільства, бо це обов'язково використають росіяни.

Про це заявив під час прес-конференції президент Національного демократичного інституту (NDI, США) Дерек Мітчелл, аналізуючи передвиборче середовище в України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розділення суспільства — це небезпечно, і росіяни використовуватимуть усі ці моменти. Як цьому запобігти? Відкрити політичні дебати, конкуренцію, яка не повинна перейти в конкуренцію меседжів, що поглиблюватимуть розділення суспільства. Щойно буде розколоте суспільство, росіяни зможуть набагато простіше діяти непрямо, але через цифрові платформи, такі як Facebook та інші. Тому ми закликаємо Facebook залишити офіс в Москві, чи може хай він там і буде, але також відкрити офіс в Києві з україномовними редакторами. І я розумію, що вони цілодобово працюватимуть у такому військовому режимі, як це було в нас у США. Їм потрібно робити все, щоб не використовувалась їх платформа для руйнування суспільства та країни», — зазначив Мітчелл.

Крім того, президент NDI наголосив на необхідності підвищити медіаграмотність українського суспільства. «Є проблеми, є необхідність підвищення медіаграмотності населення, яке має протидіяти російській дезінформації. Також є проблема реклами на телебаченні, адже має бути зазначено, хто заплатив за політичну рекламу. Тобто, чим більше працюватиме суспільство і буде більше довіри до виборів, тим менше буде агресор з півночі використовувати ці розколи всередині суспільства. Тоді це позитивно позначиться на стабільності та безпеці країни», — вважає Мітчелл.

Читайте також: У Європарламенті розповіли, навіщо відкривати офіс Facebook у Києві

Як повідомлялося, з метою оцінювання готовності проведення виборів в Україні та передвиборчого середовища, протягом 12—17 листопада 2018 року члени Моніторингової місії у складі представників Національного демократичного інституту та Європейського парламенту провели низку зустрічей із представниками уряду, політичних партій, кандидатами в президенти, а також з представниками громадянського суспільства та інших міжнародних організацій в Україні. За підсумками зустрічей делегація підготувала документ з рекомендаціями для різних інституцій української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-