Луценко пояснила, чому Порошенко незручний Президент для Путіна

Луценко пояснила, чому Порошенко незручний Президент для Путіна

Укрінформ
Своїми заявами щодо Петра Порошенка Путін демонструє, який Президент України йому не підходить.

Про це представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко сказала під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що Путін проявляє певну істерику. Він бачить, що Президент Порошенко зміг об’єднати вільний світ - Путіну не вдається зменшити санкції, вони тільки наростають. Порошенку вдалося відновити українську армію і дати відсіч Російській Федерації. Порошенку вдалося завдяки дипломатичним зусиллям і зусиллям його як президента створити серйозну міжнародну антипутінську коаліцію. Путіну зараз у світі некомфортно", - сказала Луценко.

Вона також зауважила, що своїми заявами Путін демонструє, який Президент України йому не підходить.

"Путіну не зручний президент, який не хоче укладати з ним газові угоди. Путіну дуже незручний Президент Порошенко, тому що він проти миру будь-якою ціною, тому що такий мир - це капітуляція, втрата територій, зрада тих українців, які відстоювали нашу гідність і незалежність на Майдані, які зараз воюють за українську державу на сході країни", - сказала Луценко.

Вона також додала, що Порошенко незручний для Путіна і через отримання Томосу для української помісної церкви.

"При Порошенку відбулося розлучення століття - Україна розлучилася з Росією, ми рухаємося в європейському напрямку, Президент Порошенко задав цей напрямок", - сказала Луценко.

Вона додала, що зважаючи на ці обставини, Путіну не вигідно, щоб наступним очільником України став Порошенко.

Читайте також: Порошенко зірвав плани Кремля - Банкова відреагувала на заяву Путіна

Також Луценко вважає заяви Путіна прямим втручанням у вибори в Україні.

"Заяви Путіна свідчать про те, що він втручався у вибори в США, Німеччині, Франції, Швеції, інших країнах. Путін не заспокоюється, бачачи, як Україна відривається від Росії", - сказала Луценко

Як повідомлялося, президент РФ Путін заявив, що РФ має намір співпрацювати з будь-якою новою владою України після президентських виборів 2019 року. Глава Кремля вчергове звинуватив Петра Порошенка в "небажанні реалізувати Мінські угоди" і зробити зусилля над собою, щоб змінити ставлення до вирішення ситуації навколо окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-