Якщо РФ перекриє Азовське море, то реакція України буде жорсткою - Луценко

Якщо РФ перекриє Азовське море, то реакція України буде жорсткою - Луценко

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді народний депутат Ірина Луценко заявила, що у випадку перекриття Азовського моря для наших суден, реакція України буде жорсткою.

Про це вона сказала на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реакція України буде жорсткою, ми маємо кілька позовів про порушення Російською Федерацією міжнародної конвенції з морського права. Азовське море вважається внутрішнім морем, тому те, що були не підписані договори про розподіл використання вод Азовського моря, говорить про те, що ми маємо користуватися цією міжнародною конвенцією... Крім того, що ми будемо подавати позови в міжнародні суди з цього питання, обов’язковою буде реакція СБУ України, прикордонників», - сказала Луценко.

Вона впевнена, що будуть розпочаті кримінальні провадження проти посадовців і дій РФ у випадку перекриття Азовського моря.

Читайте також: Перевезення морським транспортом цьогоріч зменшились на 18% - Держстат

Крім того, Луценко заявила, що активізація РФ у таких провокаціях у Азовському морі означає, що Путін не збирається зупинятись, а хоче активізуватись, особливо у передвиборчий період.

«Весь південь України дуже серйозно зав’язаний на використанні Азовського моря. Активізація Путіна говорить про одне - Путін хоче розколихати Україну, ввести відчуття нестабільності в Україні в 2019 році», - додала нардеп.

Луценко вважає, що влада і дипкорпус мають активізуватися для консолідаціії навколо України міжнародної спільноти, вільного світу і для посилення санкцій проти РФ.

Як повідомлялося, у російській Раді Федерації пригрозили закрити Азовське море українським суднам.

Про це, зокрема, заявив член комітету Ради федерації Росії з оборони Франц Клінцевич, коментуючи затримання Україною 15 суден за захід у порти окупованого Криму. "Ми буквально за хвилини здатні перекрити Азовське море для будь-якого українського плавзасобу", - заявив Клінцевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-