У ЦВК розповіли, скільки коштів заклали в бюджет-2019 на вибори Президента

У ЦВК розповіли, скільки коштів заклали в бюджет-2019 на вибори Президента

Укрінформ
У проекті Державного бюджету на 2019 рік для підготовки і проведення майбутніх чергових виборів Президента України закладено більше 2 млрд 354 млн гривень.

Про це розповів заступник голови ЦВК Євген Радченко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна кількість коштів, які передбачені поки що у державному бюджеті на 2019 рік (проекті - ред.), що стосуються виборів Президента України, становлять 2 млрд 354 млн 880 тисяч гривень", - сказав він.

За його словами, із цих коштів на перший тур заплановано близько 1,5 млрд гривень, а на другий - 848 млн гривень.

У свою чергу, секретар ЦВК Наталія Бернацька зауважила, що ЦВК також очікує ухвалення в другому читанні законопроекту щодо перерозподілу видатків, які не були використані на місцеві вибори на забезпечення заходів із кібербезпеки.

Читайте також: ЦВК пускає на місцеві вибори спостерігачів від 9 громадських організацій

Як повідомлялося, 20 вересня Верховна Рада обрала 14 нових членів Центральної виборчої комісії, які 5 жовтня склали присягу членів комісії і почали виконувати повноваження у ЦВК. Відтак, наразі ЦВК працює у складі 16 осіб, одна посада залишається вакантною.

Головою комісії було обрано Тетяну Сліпачук, заступниками - Євгена Радченка та Олега Конопольського, секретарем - Наталію Бернацьку.

Наступні чергові вибори Президента України заплановано на кінець березня 2019 року, Верховної Ради - на кінець жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-