Порошенко зустрінеться  із єпископатом Московського патріархату в Україні

Порошенко зустрінеться із єпископатом Московського патріархату в Україні

Укрінформ
Сьогодні, 13 листопада, Президент України Петро Порошенко проведе зустріч із єпископатом Московського патріархату в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

"Доки з московських джерел та їхніх засобів масової провокації напускають туману і пліток навколо об‘єднавчого процесу та майбутнього Української Церкви, бажаючи бентежити суспільство та створювати перешкоди на шляху до Томосу – у вівторок, 13 листопада, відбуватиметься справді важлива подія: зустріч Президента України з єпископатом МПвУ", - написав архієпископ.

За його словами, Москва через керівництво Митрополії намагається зробити все, щоби продемонструвати всередині та назовні - вона контролює і тримає в руках єпископат в Україні.

Євстратій Зоря побажав "тим архієреям в МП, які справді вболівають за Україну та єдність Церкви - мужності сказати про це вголос на зустрічі та продемонструвати: владі Москви над Києвом справді прийшов кінець! Продемонструвати не словом, а ділом".

Читайте також: Порошенко сказав, яка доля спіткає громади, що “не знайшли бажання об’єднатись”

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Водночас РПЦ у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату про надання автокефалії Українській церкві заявила про розірвання зв'язків з Константинополем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-