Суд долучив 90 томів доказів у справі Мартиненка

Суд долучив 90 томів доказів у справі Мартиненка

Укрінформ
Прокурори САП передали Шевченківському райсуду Києва у понеділок, 12 листопада, 90 із 200 томів доказів у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомляє у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"12 листопада в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням низки осіб, у тому числі екс-народного депутата, а також діючих і колишніх посадових осіб ДП "СхідГЗК" та ДП "НАЕК Енергоатом". Під час судового засідання прокурорами САП, відповідно до визначеного на минулому судовому засіданні порядку дослідження доказів, долучено 90 томів матеріалів кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Після цього суд оголосив перерву до 09:00 год. 19 листопада, зазначили в САП.

На наступному судовому засіданні прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заплановано продовжити долучення доказів, загальний обсяг яких становить 200 томів, додали у відомстві.

Читайте також: У НАБУ заявили, що вручили Мартиненку повістку на допит

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-