Порошенко обговорив з Макроном і Меркель миротворців та звільнення заручників

Порошенко обговорив з Макроном і Меркель миротворців та звільнення заручників

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час тристоронньої зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель порушив питання міжнародної миротворчої місії на окупованому Донбасі та звільнення українських громадян, які протиправно утримуються російським режимом.

Про це глава держави розповів за результатами свого робочого візиту до Парижа та проведеними зустрічами зі світовими лідерами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми обговорили питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу та підтримки позиції України з боку наших партнерів по нормандському формату – Німеччини і Франції», - розповів Порошенко.

Читайте також: Порошенко подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі

Глава держави наголосив, що, на його глибоке переконання, «лише миротворці здатні забезпечити безпекову компоненту Мінських угод, припинити обстріли та примусити Росію виконувати узяті на себе зобов'язання».

Окрім цього, відзначив він, під час зустрічі з Макроном та Меркель піднімалися питання звільнення політичних полонених, які протиправно утримуються Росією.

Як повідомляв Укрінформ, 10 - 11 листопада триває робочий візит Президента України Петра Порошенка до Французької Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-