Порошенко подарував Патріарху Варфоломію історичне фото

Порошенко подарував Патріарху Варфоломію історичне фото

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подарував Вселенському патріарху Варфоломію фото «Першоїєрарх...», зроблене українським фотографом і передане напередодні Марині Порошенко на виставці газети "День".

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Передав Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію подарунок з України. Вчора це історичне фото Марині вручили на виставці газети "День", - написав Порошенко.

Як розповіли в "Дні", рішення подарувати Варфоломію портрет було прийняте напередодні під час візиту першої леді Марини Порошенко на фотовиставку "Дня". Біля знакової роботи Андрія Нестеренка «Першоїєрарх...» перша леді зауважила, що якраз сьогодні Петро Порошенко відбуває з візитом до Туреччини. На що отримала пропозицію від головного редактора "Дня" Лариси Івшиної передати Президенту цю фотороботу для подарунка главі Константинопольського патріархату.

Зроблений цей знімок наприкінці 2016 року, під час візиту голови ВР України Андрія Парубія в Стамбул, коли відбулася його зустріч з Патріархом Варфоломієм, основною темою якої було надання автокефалії Українській церкві. Автор світлини «Першоїєрарх...» Андрій Нестеренко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко, який 3-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині, та Вселенський Патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом.

Читайте також: Дата об’єднавчого Собору в Україні залежить від Вселенського патріарха — Філарет

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-