Туреччина ніколи не визнає анексію Криму — Ердоган

Туреччина ніколи не визнає анексію Криму — Ердоган

Укрінформ
Позиція невизнання Туреччиною незаконної анексії Кримського півострова Росією лишається незмінною, так як і підтримка кримських татар. Щодо ситуації на сході України, то вона має вирішуватися дипломатичними та мирними шляхами.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на спільній з Президентом України Петром Порошенком прес-конференції за результатами зустрічі в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мали нагоду розглянути регіональні проблеми. Вірте в нашу позицію, яка полягає в підтримці суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України. В ході зустрічі ми ще раз наголосили, що не визнавали й ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму. Ми будемо продовжувати захищати інтереси та права кримських татар - як тих, що були вимушені покинути півострів, так і тих, хто там залишився. І хочу ще раз подякувати за надання підтримки кримським татарам», - сказав турецький лідер.

Читайте також: Туреччина не залишиться осторонь повзучої агресії в Азовському морі - Порошенко

Ердоган також висловив надію на те, що ситуація на сході України буде розв’язана дипломатичними і мирними шляхами.

«Ми хочемо і бажаємо, щоб сутички, які зараз відбуваються на сході України, завершилися та були розв’язані в межах міжнародного права, дипломатичними, мирними шляхами», - сказав президент Туреччини.

Ердоган також висловив надію, що Україна та Туреччина продовжуватимуть співробітництво у боротьбі з тероризмом, зокрема спрямованій на повне знищення організації ФЕТО в Україні.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

ФЕТО - організація, яку пов'язують з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-