Візит Порошенка у Туреччину: які документи підписала українська делегація

Візит Порошенка у Туреччину: які документи підписала українська делегація

Фото
Укрінформ
Українська делегація, очолювана Президентом Петром Порошенком, у Стамбулі підписала низку двосторонніх документів із турецької стороною.

Церемонія підписання документів відбулася за результатами засідання Стратегічної ради та перемовин лідерів двох держав, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Президенти Петро Порошенко та Реджеп Тайїп Ердоган у Стамбулі підписали спільну заяву за результатами 7-го засідання Стратегічної ради високого рівня між Турецькою Республікою та Україною. Документ закріплює основні домовленості глав держав, досягнуті у ході засідання ради, та визначає пріоритетні завдання у ключових сферах українсько-турецьких відносин (в економічній, торгівельній, безпековій, оборонній, освітній, науковій, культурній та туристичних сферах), реалізація яких сприятиме наповненню відносин стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною конкретним змістом.

Петро Порошенко та Реджеп Тайїп Ердоган у Стамбулі підписали спільну заяву / Фото: Михайло Палінчак

Читайте також: Полторак обговорив із турецьким колегою безпеку у Чорноморському регіоні

Крім того, перший віце-прем’єр-міністр України України Степан Кубів та голова Управління Турецького агентства співробітництва та координації Сердар Чам підписали Угоду про співробітництво у сфері розвитку між урядом України та урядом Турецької Республіки, яка спрямована на створення правових основ для заснування Управлінням Турецького агентства співробітництва та координації Офісу координації програм в Україні. Очікується, що особлива увага приділятиметься проектам (програмам) технічного та фінансового співробітництва, спрямованим на розвиток освітньої інфраструктури, соціального обслуговування, сільського господарства, туристичних та виробничих секторів держав, а також підвищення рівня інституціоналізації в секторі державного управління.

Також підписано меморандум між ДК "Укроборонпром" та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки, що визначає умови виконання договірних зобов'язань між Укроборонпромом та Держагентством з питань оборонної промисловості Туреччини, зокрема у контексті регулювання порядку отримання банківських гарантій, необхідних для реалізації проектів у сфері оборонної промисловості.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-