Меркель заявила, що вони з Порошенком дружньо співпрацюють

Меркель заявила, що вони з Порошенком дружньо співпрацюють

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель охарактеризувала як дружню співпрацю з чинним Президентом України Петром Порошенком.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції із главою Української держави у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступної весни відбудуться президентські вибори в Україні. Український народ буде вирішувати, я не хочу тут втручатися. Я хочу сказати, що ми дійсно дружньо між собою співпрацюємо. І це гарантія того, що справи просуваються вперед", - сказала канцлер, відповідаючи на запитання журналістки Die Tageszeitung Ані Майєр, чи очікують обидвоє, що залишаться на посадах.

При цьому глава німецького уряду не стала детально говорити про своє рішення піти з посади голови партії ХДС і з 2021 року залишити посаду канцлера.

Читайте також: Порошенко та Меркель обговорили загрози ескалації в Азовському морі

"Що стосується моїх власних перспектив, я досить детально вже говорила", - зауважила вона.

Президент України Петро Порошенко на спільній з канцлером прес-конференції заявив:

“Пані канцлер, ви належите до тих європейських політиків, із якими ми пов’язуємо нашу боротьбу — боротьбу українського народу за відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, за виведення російських військ з української території, за відсіч російській агресії”. 

Він додав, що з Меркель українці пов’язують також сприяння та допомогу Україні на шляху реформ.

“Німеччина разом з Україною є ко-спонсором і співзасновниками реформ у надзвичайно важливих секторах українського життя”, - підкреслив Президент.

Порошенко додав, що канцлера Німеччини по праву можна назвати другом України, і подякував їй за допомогу нашій державі.

Як повідомлялося, 29 жовтня Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що залишає пост голови партії "Християнсько-Демократичний Союз", яку очолювала протягом 18 років. Вона також заявила, що цей термін перебування на чолі німецького уряду - її останній, і після закінчення повноважень 2021 року, вона не претендуватиме на ще один термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-