Кваснєвський порівняв

Кваснєвський порівняв "гру Кремля" з покером

Укрінформ
Гра, яку веде Росія, значно перевищує її потенціал. Утім, довго грати за межами потенціалу країни президент Росії Володимир Путін не зможе.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив екс-президент Польщі Адександер Кваснєвський

“Так, це (гра Кремля – ред.) перевищує потенціал Росії... Мені здається, що питання наступне: якщо Путін розумітиме, що його країні потрібна справжня модернізація, то довго грати вище свого потенціалу йому буде неможливо. Це як у покері: можна кілька разів перемогти, але наступить такий день, коли хтось скаже – "перевіряю" – і тоді це вже не буде так приємно”,- зазначив Кваснєвський.

На його думку, настане такий момент, коли в оточенні Путіна люди скажуть: “нам потрібно врешті робити модернізацію Росії, а для неї необхідне добре співробітництво із Заходом, адже потрібні гроші, технології, нормальні торговельні відносини тощо”.

Він додав, що лише у такому випадку змінюватиметься політика Росії, відтак буде готовність вирішити українське питання.

Кваснєвський звернув увагу: якщо росіяни не хотітимуть здійснювати велику програму модернізації, тоді все те, що відбувається у Грузії та Україні, може стати довгостроковим замороженим конфліктом.

Читайте також: Екс-президент Польщі вважає, що загострення в Азові пов'язане з виборами в Україні

“Це дуже песимістичний сценарій, але це також може бути, адже Росія – дуже добрий спеціаліст у заморожуванні конфліктів – Нагірний Карабах, Придністров'я, Осетія, Абхазія, Донбас уже чотири роки. Тобто оптимістичний сценарій такий: коли прийде момент модернізації Росії, тоді буде можливість також вирішити ці проблеми”,- резюмував екс-президент Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-