Росія створює передумови економічної блокади портів України - Цигикал

Росія створює передумови економічної блокади портів України - Цигикал

Укрінформ
Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Росія створює передумови економічної блокади морських та річкових портів України.

Про це він сказав в Одесі на засіданні круглого столу з питань підвищення безпеки на морі і розвитку Морської охорони Державної прикордонної служби України.

«Питання посилення морської прикордонної безпеки, як ніколи, набули актуального значення. Крім традиційних загроз, із якими стикається будь-яка держава щодо забезпечення морської прикордонної безпеки, продовжуються порушення норм міжнародного морського права у виключній (морській) економічній зоні та анексованому територіальному морі», - сказав Цигикал.

Він наголосив, що безпідставна активізація Росією військово-морської та правоохоронної діяльності на морських комунікаціях створює передумови економічної блокади морських та річкових портів України.

Читайте також: Командувач ООС не виключає спроб Росії пробити «коридор» до Криму

«Тільки спільні дії є запорукою сильної та єдиної Європи, в якій Україна залишається надійним форпостом на її східних кордонах», - сказав очільник прикордонного відомства.

Захід проходить за участю представників правоохоронних структур іноземних держав, у віданні яких є охорона морських кордонів, а також Європейської Агенції з прикордонної та берегової охорони (FRONTEX) і Місії ЄС EUBAM та за підтримки посольства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-