Наступний Форум регіонів Білорусі й України пройде в Україні - Лукашенко

Наступний Форум регіонів Білорусі й України пройде в Україні - Лукашенко

Укрінформ
У Форуму регіонів Білорусі й України велика перспектива, і практику проведення таких заходів планується продовжувати. 

Про це заявив у п'ятницю Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що заходи першого дня форуму напередодні пройшли добре. "Люди дуже задоволені, про багато що домовилися, багато хто уклав контракти. Тому у цього заходу велика перспектива, і ми завжди будемо раді бачити вас у Білорусі", - сказав президент Білорусі.

За його словами, наступний форум пройде на території України. "І ми з задоволенням великою делегацією приїдемо в те місто, яке ви визначите", - сказав білоруський лідер. 

У повідомленні також зазначається, що Лукашенко тепло вітав Порошенка в Гомелі. "Ви, напевно, відчуваєте, що він нічим не відрізняється від прекрасних українських міст. Це природно, оскільки до кордону тут буквально рукою подати. Тут дуже багато живе українців, громадян України (особливо останнім часом), які у зв'язку з конфліктом (на Донбасі - ред.) переселилися сюди", - зазначив глава держави. 

Лукашенко також навів дані, що всього з України у Білорусь у цей період приїхало приблизно 150 тис. осіб, деякі вже повертаються назад. "Але головне не в цьому. Головне в тому, що цей важкий період пройшов. Тому що нам потрібно було людям допомогти, працевлаштувати, і ми з ними поводилися, як зі своїми людьми. Тож Гомель - це хороше, тепле місто для українців", - додав він.

Читайте також: Порошенко і Лукашенко провели зустріч "віч-на-віч"

Як повідомлялося, президенти Білорусі й України Олександр Лукашенко і Петро Порошенко беруть сьогодні участь у I Форумі регіонів Білорусі й України, який проходить у Гомелі.

Головний акцент у ході переговорів лідерів двох країн буде зроблено на питаннях розвитку торгівлі, економічного й інвестиційного співробітництва двох країн через призму потенціалу прямих контактів на рівні регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-