Адвокату Януковича знову не вистачило часу на виступ, суд перенесли

Адвокату Януковича знову не вистачило часу на виступ, суд перенесли

Укрінформ
Оболонський райсуд взяв перерву у розгляді справи щодо держзради екс-президента Віктора Януковича до 26 жовтня.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перерва до завтра до 9:00", - сказав Дев'ятко.

Так, під час свого виступу у дебатах платний адвокат Януковича Олександр Горошинський знову згадував, як і на минулому засіданні, про лист Януковича до Путіна і про виступ екс-постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна на засіданні Радбезу ООН 3 березня 2014 року.

Горошинський під час свого виступу також посилався на листи від офіційних органів РФ щодо того, що нібито до них не надходило листів від Януковича з проханням використати війська на території України.

Також Горошинський знову, як і на минулому засіданні, зазначив, що Янукович до Росії нібито звертався з великим листом з проханням про проведення консультацій, але вони проведені не були.

Окремо Горошинський цитував покази таких свідків обвинувачення як міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голову Верховної Ради Андрія Парубія та інших.

Після цього він попросив про перерву і зазначив, що на наступному засіданні збирався говорити про такі тематичні блоки як замахи на життя Януковича і характеристика особи екс-президента.

"Суд не зовсім розуміє, що відбувається. Ви просили три години додаткового часу на виступ, ви їх вже вичерпали, вам не вистачило часу, чи правильно вас суд зрозумів? Скільки вам потрібно ще часу?", - спитав Дев'ятко у Горошинського.

Горошинський уточнив, що думає закінчити за завтрашній день.

"Тобто ви завтра закінчуєте вашу дебатну промову і ми чекаємо Байдика (іншого платного адвоката Януковича - ред.)?", - знову спитав Дев'ятко у Горошинського.

Той у відповідь додав, що "з урахуванням тих матеріалів, з якими я ознайомився, більше сказати ніж те, що я вивчив, мені не буде що".

Суд оголосив перерву до 26 жовтня.

Як повідомлялося, платний адвокат Януковича Олександр Горошинський мав закінчити свій виступ ще 19 жовтня.

Читайте також: Справа про держзраду: захист Януковича читає промову вже 47 годин

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-