Справа Мартиненка: прокурору лишилося дочитати 13 сторінок обвинувачення

Справа Мартиненка: прокурору лишилося дочитати 13 сторінок обвинувачення

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва оголосив перерву в розгляді справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до 29 жовтня.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Twitter.

"Суддя зупинила прокурора. Оголошено перерву до 29 жовтня. Прокурор Симків встиг зачитати 28 сторінок обвинувального акту, залишилось ще 13", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд столиці 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка. Державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, який у понеділок зачитував обвинувальний акт.

Як відомо, крім самого екс-нардепа Мартиненка у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Справа Мартиненка: суд арештував “праву руку” екс-депутата

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-