Суд переніс розгляд продовження арешту Савченко, бо не з'явились адвокати

Суд переніс розгляд продовження арешту Савченко, бо не з'явились адвокати

Укрінформ
Шевченківський суд міста Києва переніс розгляд продовження арешту народного депутата Надії Савченко на 23 жовтня через відсутність представників сторони захисту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши думку учасників процесу, суд клопотання захисників задовольняє, відкладає розгляд судового засідання щодо клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу на 23 жовтня 10:00", - заявив суддя.

Раніше до суду надійшли заяви від захисників Олександра Шадріна та Олександра Тананакіна з проханням перенести розгляд клопотання у зв'язку з їх відсутністю. Позицію адвокатів підтримала й сама Савченко, наголосивши, що для участі в судовому процесі їй необхідна присутність адвокатів, а також, що сьогодні, 22 жовтня, у неї єдина можливість пройти огляд у лікаря.

Як повідомляв Укрінформ, до суду 19 жовтня надійшло клопотання прокуратури щодо продовження строку тримання під вартою Савченко на 60 днів.

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Справа Савченко-Рубана: суд не погодився на “дедлайн” ознайомлення зі справою

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-