Немиря наполягає, що Тимошенко все ж запросили на конференцію Римського клубу

Немиря наполягає, що Тимошенко все ж запросили на конференцію Римського клубу

Укрінформ
Заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря стверджує, що лідера цієї політсили Юлію Тимошенко таки запросили на конференцію Римського клубу.

Про це йдеться у коментарі Немирі, оприлюдненому на сайті політсили.

"Ювілейний саміт Римського клубу, як свідчить сайт Римського клубу, сайт ювілейного саміту і сторінка клубу в Facebook, відбувався саме 17-18 жовтня, а не 16, як намагаються зараз розповісти Уколов і Ко у своєму сліпому бажанні оббрехати Юлію Тимошенко. Про це ж свідчить офіційний прес-реліз на офіційному сайті Римського клубу. Там, до речі, зазначено, що понад 400 гостей – це лідери думок і видатні особи зі всього світу (more than 400 international thought leaders and dignitaries from all over the world), а не студенти, як зневажливо пишуть пан Вовк і пан Уколов", - наголосив Немиря.

Він також стверджує, що Тимошенко була запрошена на конференцію, і на підтвердження цього факту наводить цитати з листів організаторів заходу. Водночас скан-копій зазначених листів у коментарі оприлюднено не було.

"Ми раді почути, що пані Тимошенко братиме участь у 50-й ювілейній конференції у Римі", – цитує Немиря електронний лист від організаторів ювілейного саміту.

За словами Немирі, організатори також повідомили, що їх із Тимошенко зустрінуть біля входу відповідно до особливої процедури та зарезервують для них два місця.

"Пан Александр Стефес, виконавчий директор Римського клубу, та я (Тілль Келлергоф, менеджер проектів та з питань комунікацій) зустрінемо пані Тимошенко біля входу... організатори зарезервують два місця для неї та супроводжуючої особи", – цитує Немиря той самий електронний лист.

"Так і відбулося, нас біля входу зустрічав виконавчий директор Римського клубу. Ми сиділи у першому ряду. Співпрезидент Римського клубу Андерс Війкман, відкриваючи засідання, особисто привітав Юлію Тимошенко", - заявив Немиря.

Він також повідомив, що лідер "Батьківщини" мала окрему зустріч з Андерсом Війкманом, в якого цього дня закінчилися повноваження співпрезидента клубу. "Він підписав для неї екземпляр доповіді Come on!: To Yulia with great affection and support! Anders ("Для Юлії. Із великою прихильністю та підтримкою! Андерс")", - зазначив Немиря.

Він також повідомив, що Тимошенко зустрілася з відомим німецьким вченим Ернстом Фон Вайцзеккером, другим співпрезидентом, повноваження якого завершилися якраз в день конференції, та співавтором доповіді Come on!, і можливість цих зустрічей, за його словами, обговорювалася заздалегідь.

"Зустріч між пані Тимошенко та нашими президентами, безумовно, буде можливою", – цитує Немиря електронний лист від організаторів ювілейного саміту.

Окрім того, як наголосив Немиря, Тимошенко на полях конференції мала короткі зустрічі з новообраними співпрезидентами Римського клубу, про що і написала у своєму Facebook.

Читайте також: Новина про участь Тимошенко у саміті Римського клубу є "фейковим піаром" - член клубу

Раніше народний депутат Віктор Вовк, який є асоційованим членом Римського клубу, на своїй сторінці у Facebook написав, що оприлюднена в ЗМІ новина щодо участі лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко у саміті Римського клубу не відповідає дійсності та є "фейковим піаром". За його словами, саміт Римського клубу відбувся 16 жовтня, і Тимошенко там не було. Водночас, за даними Вовка, 17-18 жовтня у Римі відбувалася відкрита для всіх наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці. "Цією нагодою скористалися понад 400 осіб - переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось саме серед цієї різнобарвної публіки і була пані Тимошенко разом із паном Немирею", - зазначив Вовк. Крім того, за його словами, у Секретаріаті Римського клубу йому повідомили, що "Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було відмовлено".

Подібну інформацію оприлюднив у своєму блозі на сайті "Української правди" і політолог Віктор Уколов.

Прес-служба партії "Батьківщина" 17 жовтня повідомила, що Тимошенко в цей день брала участь в ювілейному засіданні Римського клубу, присвяченому 50-річчю організації. Зазначалося також, що на відкритті саміту "організатори персонально привітали Юлію Тимошенко". Повідомлялося, що разом із Тимошенко участь у роботі саміту взяв голова комітету ВР з питань прав людини Григорій Немиря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-