На Банковій назвали маніпуляцією заяву капітана заблокованого в Херсоні танкера

На Банковій назвали маніпуляцією заяву капітана заблокованого в Херсоні танкера

Укрінформ
Капітан заблокованого в Херсоні танкера "Механік Погодін" звернувся до Президента України, але тези, які містить його звернення, є відверто маніпулятивними.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook Представник Президента України в АРК Борис Бабін.

Капітан заблокованого танкера "Механік Погодин" вчора звернувся до Президента України, його звернення цитує ТАСС. У цьому зверненні, серед іншого, вказано про те, що "блокування судна "Механік Погодін" грубо порушує права власності та права людини, з кожним днем все більше загрожує життю та здоров'ю команди танкера, добробуту та екологічній безпеці порту та міста Херсон". Ці тези є відвертою та дешевою маніпуляцією, яку наразі використовує російська пропаганда. Адже екіпаж цього судна не обмежений у відвіданні берега, у списанні з борту танкера, до нього не подано жодних правових претензій”, - написав Бабін.

Більше того, за інформацією представника Президента України в АРК, після початку блокування танкера вже відбувалася дозволена ротація членів екіпажу. Жодних скарг на "загрози життю та здоров'ю" екіпаж не висловлював, зокрема й під час офіційного візиту до судна представників СММ ОБСЄ.

Щодо екології, то, за словами Бабіна, екіпаж та судновласник неодноразово заявляли про належний технічний стан танкера, який не створює загрози середовищу, більш того, - не пускали на борт танкера уповноважених представників екологічної інспекції. 

Представник Президента України в АРК наголосив, що виконання законодавства про санкції щодо власності компаній держави-агресора, внесених до санкційних списків, і надалі буде пріоритетним питанням у протидії російській агресії в Криму.

Читайте також: МінТОТ нарахував 16 суден-порушників у портах окупованого Криму

Як уже повідомляв Укрінформ, влітку в Херсонському порту виявили і заблокували судно “Механік Погодін” під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБОУ.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-