Шанси змінити позицію Кремля зараз нижчі, ніж рік тому - Волкер

Шанси змінити позицію Кремля зараз нижчі, ніж рік тому - Волкер

Укрінформ
Дипломатичні зусилля США щодо врегулювання на Донбасі мали багато реальних здобутків, які дозволили правильно трактувати конфлікт, однак є принципові речі, які не вдалося змінити, на кшталт імперських підходів Росії.

Про це розповів у четвер під час виступу в "Атлантичній раді" в Вашингтоні спецпредставник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про зміни, то передусім ми змінили мову (формулювання, терміни – ред.) про те, що реально відбувається", - зауважив американськ дипломат.

Як приклад, він навів, що розмитий термін "території, які не контролюються (українським – ред.) урядом" був щонайменше неточним.

У цьому зв'язку Волкер підкреслив, що не потрібно замовчувати відповідальність Росії, оскільки існує "територія, яка контролюється Україною" і "територія, яка перебуває під контролем Росії". "Насправді треба бути дуже чітким у формулюваннях", - підкреслив Волкер.

Він також зазначив, що "Росія на 100% контролює командування військових сил, які окупують Донбас".

Крім того, серед досягнень Волкер назвав позицію США і європейських партнерів щодо зберігання й посилення тиску санкцій на Росію через її збройну агресію. У цьому зв'язку він підкреслив, що така тенденція зберігатиметься й надалі.

Ще одне досягнення, яке принесло реальний результат – це рішення США надати Україні летальну зброю, у тому числі протитанкові ракети, снайперські системи. "Але чого ми не зробили – ми не вплинули на процес прийняття рішень президентом Путіним та Росією", - зауважив він.

Читайте також: Кожні місяць-два проти Росії вводитимуться нові санкції – Волкер

У цьому контексті спецпредставник США висловив оцінку, що шанси змінити позицію Кремля зараз є нижчими, ніж навіть рік тому.

Він пояснив, що в РФ чекають результатів виборів в Україні як нових політичних можливостей впливу на ситуацію. "Я думаю, ми повинні залишатися на нинішньому шляху. Я вважаю, що санкції дійсно впливають, і ми бачимо докази цьому в Росії", - зауважив Волкер.

Він висловив упевненість, що послідовний тиск змусить Москву до справжнього врегулювання ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-