Свідки у справі Єфремова не з’являлися на засідання 60 разів - адвокат

Свідки у справі Єфремова не з’являлися на засідання 60 разів - адвокат

Укрінформ
Свідки, що проходять по справі народного депутата (2006—2014) та екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, не з’являлися на засідання 60 разів.

Про це сказав адвокат Єфремова 16 жовтня під час технічної перерви в засіданні у Старобільському районному суді Луганської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, 16 жовтня, в Старобільський суд не з’явилися свідки - колишній начальник ГУ МВС Луганської області Володимир Гуславський та колишній прокурор Луганської області Сергій Стось. Це їх дев’ята неявка. А взагалі свідки по цій справі не з’являлися на засідання 60 разів”, - підкреслив захисник Єфремова.

Не з'явилися на судове засідання і екс-керівник СБУ області Олександр Петрулевич і його заступник Олег Животов. Усіх їх викликали для одночасного допиту через розбіжності в свідченнях представників МВС та СБУ, які стосувалися захоплення сепаратистами приміщення СБУ в Луганську.

Як зазначив суддя, адвокат Гуславського прислав листа, в якому повідомив, що той не може особисто прибути в суд через тяжку хворобу. Причини неявки решти свідків невідомі.

Як повідомляло "Громадське радіо", на одному з попередніх засідань адвокат Олександра Єфремова Андрій Смирнов сказав, що з боку звинувачення було тактичною помилкою привести такого свідка, як Гуславський на засідання, тому що свідок сам себе дискредитував.

"У своїх свідченнях свідок під присягою заявив про те, що він звільнив напередодні шістьох затриманих бандитів, які згодом і захопили будівлю СБУ. Без єдиної санкції, без єдиного процесуального документа прийшов до ізолятора і звільнив", - сказав Смирнов.

Читайте також: Єфремову продовжили арешт до 3 грудня

Сам Гуславський під час свідчень в суді в серпні минулого року заявив, що шість чоловік, які згодом захопили будівлю Луганського управління СБУ, було затримані і перебували в СІЗО, підпорядковане міліції. Рішення суду на їх затримання або арешт не було. Він їх дійсно звільнив, але попередньо зателефонував Валентинові Наливайченку, якій на той час очолював СБУ, та отримав його згоду.

Як повідомляв Укрінформ, Олександоа Єфремова обвинувачують у захопленні державних або громадських будівель чи споруд, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створенні терористичної групи чи терористичної організації та державній зраді.

Єфремов затриманий Генеральною прокуратурою України спільно з СБУ 14 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-