Вілкул завдав збитків державі на 15 мільйонів - Луценко

Вілкул завдав збитків державі на 15 мільйонів - Луценко

Укрінформ
Внаслідок зловживання службовим становищем нардеп Олександр Вілкул завдав збитків держбюджету України на 15 мільйонів гривень.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час свого виступу у Верховній Раді у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство вважає, що своїми умисними діями Вілкул Олександр Юрійович вчинив імовірні зловживання службовим становищем, тобто умисно в інтересах третіх осіб використання службовою особою службових становищ всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам. В першому епізоді суспільні збитки сягнули 12 мільйонів, в іншому - збитки для держбюджету сягнули трьох мільйонів гривень. У зв'язку з цим слідство має необхідність провести ряд слідчо-оперативних дій із паном народним депутатом, для чого я як генеральний прокурор України прошу Верховну Раду прийняти рішення про зняття депутатської недоторканності", - заявив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня Регламентний комітет визнав законними подання ГПУ на зняття недоторканності з Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова.

Читайте також: Рада взялася за подання на Вілкула

Раніше Луценко представив на засіданні комітету ВР подання на Вілкула і розповів, що прокуратура Дніпропетровської області розслідує кримінальну справу за фактом причетності Вілкула на посаді голови Дніпропетровської держадміністрації у 2011 році до незаконної передачі земельних ділянок.

Слідство інкримінує Вілкулу умисне зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-