Вибуховий арсенал: комітет ВР запросив Полторака та Муженка

Вибуховий арсенал: комітет ВР запросив Полторака та Муженка

Укрінформ
Засідання комітету з питань національної безпеки і оборони, на якому мають бути заслухані звіти керівників сектору безпеки щодо пожежі на військових складах під Ічнею, заплановано на 17 жовтня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова парламентської делегації в ПА НАТО, член профільного комітету, народний депутат Ірина Фріз.

«Думаю, що це має бути на наступному засіданні комітету. Я не виключаю, що це питання буде в порядку денному засідання комітету, бо маємо заслухати попередні звіти. Взагалі-то попереднє рішення комітету було таким, щоб зустрітися з усіма керівниками сектору безпеки з огляду на те, що йде розгляд бюджету, і відповідно кожний керівник має з одного боку розповісти, яким чином були використані кошти цього року, і як будуть використовуватися наступного, аргументувавши, яка саме сума потрібна», - зазначила Фріз.

Водночас на сайті Комітету з питань національної безпеки і оборони оприлюднено порядок денний засідання на 17 жовтня, де зазначено, що першим питанням має бути заслухана інформація Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України щодо стану захищеності, забезпечення живучості та вибухо - пожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ, а також виконання видатків за відповідними бюджетними програмами. На засідання комітету запрошені міністр оборони України Степан Полторак та начальник Генерального штабу України Віктор Муженко.

Читайте також: Розмінування території 6-го арсеналу планують завершити сьогодні

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-