Європейський проект без України не буде повноцінним – Климпуш-Цинцадзе

Європейський проект без України не буде повноцінним – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Європейський проект без участі України не може бути повноцінним.

Цю тезу висловила у Тернополі під час регіональної конференції "Євроінтеграція: сила можливостей" віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський проект без участі України не може бути повноцінним. Він неспроможний бути серйозною силою, на яку Європа сьогодні претендує у глобальному масштабі, де Україна може допомогти. Тут і агросектор, і машинобудування, і сучасні IT-технології. Так, це непростий процес, але він набуває все більшої підтримки на Заході", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, хоча Угода про Асоціацію працює лише рік, уже видно її позитивні результати: нині 42% товарообігу України - саме з країнами Європейського Союзу. І спостерігається тенденція до подальшого експортного зростання, додала віце-прем'єр.

"Так, з початку року приріст експортних поставок до країн Європейського Союзу сягнув понад 19 відсотків. Це означає, що зростає кількість підприємств, які експортують продукцію до ЄС. Якщо чотири роки тому у нас було 10 тис. таких підприємств, то на початку цього року їх вже 15 тис.", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що і Тернопільщина суттєво нарощує свій експортний потенціал. Понад половина експортних поставок тут іде в Польщу, але значна частина спрямована в інші країни ЄС. Це – завоювання нових ринків і, одночасно, можливості виходу на нові ринки. Адже якщо продукція визнана в Європі, то часто це означає, що її чекають на інших континентах.

У роботі регіональної конференції "Євроінтеграція: сила можливостей" взяли участь керівники області, представники ділових кіл, підприємці, експерти.

Читайте також: ЄС має і надалі бути активно залученим у процес реформ в Україні - Климпуш-Цинцадзе

Інформаційна кампанія "Євроінтеграція: сила можливостей" ініційована Офісом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, яка реалізується за допомоги проекту ЄС Association4U.

Мета кампанії - підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-