Порошенко пояснив, чому обіцянки деяких кандидатів у президенти — нездійснені

Порошенко пояснив, чому обіцянки деяких кандидатів у президенти — нездійснені

Укрінформ
Окремі кандидати у президенти у передвиборчий період створюють завищені соціальні очікування у виборців, хоча за чинною парламентсько-президентська моделлю весь соціально-економічний блок – це питання парламентських виборів і коаліційного формування уряду.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з новими членами ЦВК, повідомляє прес-служба глави держави.

"Щодо президентських виборів окремими політиканами створюються невиправдані завищені очікування. Хочу нагадати, що відповідно до Конституції в Україні зараз парламентсько-президентська модель, і Президент відповідає за сфери зовнішньої політики і оборони. І в цих умовах вибори Президента надзвичайно важливі. Весь соціально-економічний блок – це питання щодо парламентських виборів, коаліційного формування уряду», - сказав Порошенко.

Він додав, що саме тому надзвичайно важливо, якими будуть уряд і коаліція.

Крім того, глава держави підкреслив, що в умовах децентралізації і реалізації президентської програми, коли 51% зведеного бюджету складають місцеві бюджети і відбулося максимальне наближення місцевої влади і громади, важко недооцінити значення місцевих виборів.

Читайте також: Порошенко обіцяє “щеплення” від застосування адмінресурсу на виборах

"Хотів подякувати, що вибори президентські та парламентські 2014 року, і вибори місцевих рад 2015 року були проведені в повній відповідності з вимогами забезпечення вільного волевиявлення громадян...і висловити сподівання, що вибори 2019-2020 років будуть тримати ще більш високо планку у забезпеченні прозорості виборчого процесу», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 8 жовтня зустрівся з новими членами Центрвиборчкому і вручив їм посвідчення. На зустрічі також були присутні глави дипломатичних представництв іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-