Підозра Колєснікову практично готова, йому світить до 8 років - Луценко

Підозра Колєснікову практично готова, йому світить до 8 років - Луценко

Укрінформ
Слідство у справі нардепа Дмитра Колєснікова зібрало достатньо доказів для повідомлення йому підозри у незаконному відчуженні двох виробничих цехів ДП "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади".

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах Верховної Ради.

"Вважаю, що ця справа достатньо пропрацьована, і в найближчий час, якщо Верховна Рада надасть нам таку можливість, пан Колєсніков отримає підозру", - сказав він.

Генпрокурор розповів, що слідчі зібрали достатньо доказів вини Колєснікова, однак необхідно провести ще деякі оперативні заходи.

"Якщо говорити відверто, то ніхто не збирається прослуховувати народного депутата зараз, але вивчити його телефонні з'єднання у період, який ми досліджуємо, зробити ще декілька законом дозволених слідчо-оперативних дій, потрібно", - зазначив Луценко.

Він додав, що у справі Колєснікова проведені всі необхідні експертизи. У випадку доведення його вини в суді нардепу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

"Але про це рано говорити. Нам іще треба пройти багато етапів: зняття депутатської недоторканності, вручення підозри, завершення досудового слідства", - резюмував генпрокурор.

Читайте також: Регламентний комітет Ради визнав законним подання ГПУ щодо Колєснікова

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав законним подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова. Йому інкримінують умисне зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 с. 364 ККУ).

Зокрема, слідство вважає, що Колєсніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна у 2014 році, незаконно підписав документи, які дозволили відчужити два цехи з цілісного майнового комплексу ДП "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у місті Дніпропетровськ. У результаті це держпідприємство втратило можливість виготовляти ракети "Смерч", "Ураган" і "Град".

Фото: opposition.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-