Генпрокурор представив на комітеті ВР подання на Колєснікова

Генпрокурор представив на комітеті ВР подання на Колєснікова

Укрінформ
 Юрій Луценко представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності члена фракції "Опозиційний блок" народного депутата Дмитра Колєснікова під час засідання Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, генеральний прокурор звинуватив Колєснікова у тому, що він, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи ДП "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у місті Дніпропетровськ.

"Відбулося знищення оборонного підприємства, яке мало б забезпечувати нашу армію ракетами "Смерч", "Ураган", "Град", але не може цього робити через безвідповідальні дії керівництва управляючого агентства, яке довело до часткової приватизації промислового комплексу і знищення його виробничих потужностей, а відтак наш фронт залишився без надійної підтримки частини військово-промислового комплексу", - заявив на початку засідання Луценко.

Він розповів, що у червні 2014 року на адресу Агентства держмайна, яке очолював Колєсніков, надійшов лист-звернення директора згаданого держпідприємства про виключення виробничого комплексу № 1 та лабораторно-побутового корпусу підприємства з переліком майна, що не включається до складу цілісного майнового комплексу.

"І лабораторне устаткування і станки у промисловому цеху на той момент були на місці і готові до використання. Розглянувши документи, голова Агентства держмайна Колєсніков, зловживаючи службовим становищем і діючи умисно в інтересах третіх осіб, а саме директора державного підприємства Горогуля, який прагнув отримати можливість незаконно розпорядження об'єктами нерухомості за адресою м.Дніпро вул. Писаржевського, 1а на користь третіх осіб, 29 червня 2014 року Колєсніков підписав поданий йому директором на затвердження перелік майна, що не включається до складу цілісного майнового комплексу держпідприємства", - зазначив генпрокурор.

За його словами, пізніше Колєсніков підписав зміни до переліку майна, що не включається до цілісного майнового комплексу, а також рішення про перейменування приміщень виробничого корпусу №1 на спортивно-оздоровчий корпус та приміщення лабораторно-побутового корпусу на корпус громадського харчування. 

Як зазначив генпрокурор, слідство вважає, що це було зроблено "для маскування справжньої функції, які могли виконувати два виробничі корпуси державного підприємства особливого стратегічного значення".

Унаслідок вказаних дій стало можливе безперешкодне незаконне відчуження двох цехів цілісного комплексу, ринкова вартість яких на той момент становила 16 млн 701 тис. грн.

Пізніше Дніпропетровська міська рада продала на аукціоні це підприємство за менше, ніж 5 млн грн. Після цієї приватизації промисловий потенціал підприємства був знищений, станки вирізані, лабораторія  ліквідована, що призвело до неможливості виконувати державним підприємством своєї оборонної функції, заявив Луценко.

Читайте також: Стало відомо, коли у Раді розглянуть подання на Колєснікова і Вілкула

Генпрокурор звинуватив народного депутата Дмитра Колєснікова в умисному зловживанні  службовим становищем  в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 с. 364 ККУ).

"У зв'язку з цим я звертаюся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Колєснікова Дмитра Валерійовича", - оголосив Луценко.

Наприкінці промови генпрокурор повідомив, що  Дніпропетровська регіональна прокуратура повернула у державну власність раніше відчужені два корпуси згаданого держпідприємства і наразі там відбувається відновлення виробничого циклу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-