Генпрокурор сказав, коли Рада візьметься за Вілкула, Пономарьова і Колєснікова

Генпрокурор сказав, коли Рада візьметься за Вілкула, Пономарьова і Колєснікова

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко розраховує, що 16 жовтня Верховна Рада розгляне подання на народних депутатів Олександра Пономарьова, Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради у четвер під час розгляду подання ГПУ щодо надання дозволу на притягання до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я передбачаю розгляд на Регламентному комітеті ще декількох подань і надіюсь, наступного пленарного тижня нам треба буде ще раз зустрітися для вирішення трьох із них. Перше подання вже розглянуто комітетом і повернуто у зв'язку з літніми канікулами до ГПУ - щодо народного депутата Пономарьова, який позбавив журналістів права на їхню законну професійну діяльність у публічному місці щодо публічних осіб, якими є народні депутати. Друге - це подання щодо народного депутата Колєснікова з міста Дніпра; ця справа пов'язана з незаконним фактичним викраденням одного з об'єктів оборонної промисловості в місті Дніпрі. І останнє подання - стосовно народного депутата Вілкула щодо його причетності до незаконного відчуження землі, коли він очолював обласну державну адміністрацію. Ці три подання належить розглянути, я сподіваюся, наступного пленарного тижня, попередньо, якщо спрацює комітет, - у вівторок", - заявив Луценко.

Читайте також: Подання на Вілкула, Колєснікова і Дунаєва поклали до їхніх скриньок

Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді розпочнеться у вівторок, 16 жовтня.

Як повідомлялося, під час брифінгу 3 жовтня Генпрокурор зазначив, що у понеділок Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання на Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова (фракція "Опозиційного блоку").

18 вересня Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на депутатів Вілкула, Дунаєва і Колєснікова, оскільки минулої сесії Регламентний комітет повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію ці подання.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна.

Пономарьов (група «Воля народу») 7 лютого у кулуарах парламенту відібрав телефони у двох журналістів, які намагалися знімати його розмову з депутатом Сергієм Соболєвим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-