Держзрада Януковича: адвокат читає промову п'яте засідання поспіль

Держзрада Януковича: адвокат читає промову п'яте засідання поспіль

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим, це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення, а також адвокат Януковича Олександр Байдик.

Наразі у суді виступає адвокат Байдик, який продовжує свою промову, розпочату ще 13 вересня. Це вже п'яте засідання поспіль він читає свою промову.

Судом заплановано, окрім сьогоднішнього, ще 3 засідання - 2, 3 і 4 жовтня, на яких Байдик має дочитати свою промову.

Потім ще на трьох - 5, 8 і 10 жовтня, - повинен читати свою промову у дебатах адвокат Горошинський.

Також суд визначив 12 жовтня для засідання на останнє слово самого Януковича.

Як повідомлялося, в рамках судових дебатів двоє адвокатів Януковича - Рябовол і Байдик - попросили суд виправдати Януковича.

Водночас сторона обвинувачення, яка виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня, попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Читайте також: Суд у Києві призначив Януковичу час для участі у засіданні

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-