Справа Мартиненка: суд призначив розгляд по суті

Справа Мартиненка: суд призначив розгляд по суті

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва призначив засідання у справі щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на 5 жовтня.

Про це Укрінформу повідомив адвокат Мартиненка Петро Бойко.

“Засідання відбулося вчора. Суд призначив розгляд справи по суті на 5 жовтня на 9:00. Вчора також судом був відведений прокурор обвинувачення Перов”, - сказав Бойко.

У коментарі Укрінформу прокурор САП Андрій Перов підтвердив, що суд задовольнив заявлений йому у рамках розгляду цієї справи відвід.

Як повідомлялося, 1 серпня Апеляційний суд міста Києва призначив новий судовий розгляд обвинувального акта у кримінальному провадженні стосовно Миколи Мартиненка та ряду інших осіб.

До апеляційної інстанції звернулася Спеціалізована антикорупційна прокуратура після того, як 21 червня поточного року Шевченківський райсуд Києва повернув обвинувальний акт у справі Мартиненка САП на доопрацювання.

Читайте також: Суд завернув обвинувальний акт у справі Мартиненка

Окрім Мартиненка у справі проходять ще п'ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" в розмірі 17,28 млн дол. шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

У САП раніше повідомляли, що досудове розслідування щодо інших підозрюваних у вчиненні цих злочинів триває, зокрема оголошено у розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких є громадянами Австрії; ще одного з підозрюваних, який переховувався, було затримано та обрано йому запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-