Порошенко і Туск обговорили ситуацію на Донбасі

Порошенко і Туск обговорили ситуацію на Донбасі

Відео
Укрінформ
Глава Української держави Петро Порошенко та президент Європейської ради Дональд Туск обговорили ситуацію на Донбасі та необхідність продовження тиску на Росію через її агресивну поведінку.

Їхня зустріч відбулася у вівторок на полях 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Лідери підтвердили необхідність виконання Москвою Мінських домовленостей у повному обсязі для врегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко також подякував Туску за рішення ЄС продовжити до 31 січня 2019 року економічні санкції проти Росії.

У цьому ж контексті сторони домовились про необхідність посилити міжнародні зусилля для захисту інтересів України від протиправних дій РФ у Азовському морі.

Читайте також: Порошенко з Кіскою обговорили торгівлю, безпеку та євроінтеграцію

Водночас Порошенко закликав президента Європейської ради посилити тиск на РФ для невідкладного звільнення українських політв'язнів, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка й Володимира Балуха.

На зустрічі з українського боку були також присутні міністр закордонних справ України Павло Клімкін, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, посол України в США Валерій Чалий та інші офіційні представники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-