Посольство Угорщини відмовилося надати інформацію про видачу паспортів українцям

Посольство Угорщини відмовилося надати інформацію про видачу паспортів українцям

Документ
Укрінформ
У посольстві Угорщини відмовилися надати інформацію щодо видачі паспортів громадянам України, процедура яких налагоджена у консульстві Угорщини в Береговому.

Таку відповідь на запит Укрінформу дав Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

"Інформуємо Вас, що ми не можемо надати жодної інформації з питань, що стосуються громадянства Угорщини", - йдеться у листі від 19 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у консульстві в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Запис відео із зазначеною процедурою Укрінформ отримав із власних джерел.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст, який диктує закадровий голос.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат. Він також радить українським прикордонникам показувати український паспорт, а угорським — угорський.

Треба зазначити, що наразі в Україні наявність подвійного громадянство не визнається, і згідно із законодавством, не дозволяється насамперед для державних службовців та депутатів всіх рівнів.

Читайте також: Клімкін жорстко відреагував на скандал з угорськими паспортами у Береговому

19 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що пропонує зміни в чинне законодавство про громадянство України. Ініціатором документа виступив Президент Петро Порошенко. Проект закону, серед іншого, розширює перелік підстав для позбавлення українського громадянства. Зокрема, підставою для втрати українського громадянства пропонується зробити використання повнолітнім паспорта іноземної держави під час виїзду або в'їзду в Україну (або на території України), що зафіксовано Державною прикордонною службою або іншим держорганом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-