Парубій подякував американським сенаторам за збільшення допомоги Україні

Парубій подякував американським сенаторам за збільшення допомоги Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував американським сенаторам за підтримку України та схвалення проекту бюджету Пентагону на 2019 рік, в якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн дол.

На цьому спікер акцентував, відкриваючи ранкове пленарне засідання парламенту у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці кошти зокрема призначаються і на розвідувальну підтримку збройних і безпекових сил України. Щиро дякую нашим союзникам, нашим колегам-однодумцям у США, нашим колегам-сенаторам за підтримку України. Ми всі усвідомлюємо, що боротьба України проти російського агресора - це боротьба не тільки за українську державу, це боротьба за майбутнє всього вільного світу", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, Сенат Сполучених Штатів схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, в якому передбачено збільшення допомоги Україні на посилення безпеки до $250 млн. Такий кошторис оборонного бюджету на $50 млн перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки української держави.

Погоджений проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік" треба ще проголосувати в Палаті представників, після чого він буде переданий на підпис Президентові США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-