Гармс хоче з`ясувати, чи спрацьовує в Україні допомога ЄС

Гармс хоче з`ясувати, чи спрацьовує в Україні допомога ЄС

Укрінформ
Учасники засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, що розпочалося в Івано-Франківську, зосередяться на питаннях децентралізації, нацменшин і боротьбі з корупцією.

Про це заявила депутат Європарламенту Ребекка Гармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час цього візиту в Україну ми будемо фокусувати увагу на три теми. Перш за все ми хочемо подивитися, чи спрацьовує в Україні допомога Європейського Союзу, чи реформа децентралізації та боротьба з корупцією розвиваються. Також питання, яке нас цікавить, це – ситуація з меншинами в Україні, бо нещодавно тут були погроми ромів", - сказала німецький політик.

Парламентарії України та ЄС мають на меті ухвалити спільну резолюцію, в якій, як очікується, вперше буде згадано про підтримку співпраці України з країнами ЄС у Карпатському регіоні.

Читайте також: Євродепутат Гармс про вирок Сущенку: Як у сталінську епоху

"Думаю, що потрібно посилити допомогу ЄС, аби цей регіон України залишався привабливим та щоб посилити розвиток його розумового потенціалу", - зауважила Гармс.

Як повідомлялося, восьме засідання Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз проходитиме 17 - 21 вересня у трьох містах: Києві, Львові та Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-