Тричі одне й те саме - суддя про виступ адвоката Януковича

Тричі одне й те саме - суддя про виступ адвоката Януковича

Укрінформ
Платний адвокат Віктора Януковича Олександр Байдик читає промову у судових дебатах на засіданні щодо держзради екс-президента в Оболонському райсуді Києва вже 16 годин.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви виступаєте у судових дебатах вже 16 годин", - сказав Дев'ятко, звертаючись до Байдика.

Суддя зазначив, що Байдик посилається "на одні й ті самі обставини - двічі, тричі". Адвокат у відповідь наголосив, що він звертає увагу на ключові обставини у різних блоках питань, які висвітлює у своїй промові.

"Суд водночас звертає увагу, що ви не можете обмежувати інших учасників процесу, у тому числі іншого захисника (Олександра Горошинського - ред.), а також право прокурора щодо підтримання державного обвинувачення", - уточнив Дев'ятко.

За його словами, Байдик за минулі 40 хвилин знову цитував покази тих свідків, які вже цитував дві години тому.

"Суд зважає, що зараз ви цитуєте ключові моменти, а до цього ви дві години повністю їх зачитували... Ви вже 16 годин виступаєте в судових дебатах, і це звичайно, впливає на якість вашої промови", - додав головуючий.

Дев'ятко пояснив, що його слова були зауваженням.

Читайте також: Адвокат Януковича не зупиняється - обіцяє читати промову й у вівторок

"Це було зауваженням головуючого, що ви виходите за межі даного кримінального провадження. Ви цитуєте свідків, обгрунтовуючи певні обставини, при тому, що ці цитування не завжди стосуються тих обставин, які ви обгрунтовуєте. Тому це вам офіційне зауваження. Перерва на 10 хвилин", - зазначив суддя.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Байдик читає свою промову у дебатах у процесі щодо державної зради Януковича третє засідання поспіль, з 13 вересня. У засіданні у понеділок у рамках виступу адвокат зачитує і коментує покази свідків, допитаних у рамках розгляду справи - екс-начальника штабу служби безпеки президента Володимира Павленка, екс-керівника охорони Януковича Констянтина Кобзаря, депутата Михайла Добкіна тощо. Байдик заявив, що читатиме свою промову і у вівторок, 18 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-