Міністра Омеляна із зали суду відпустили на поруки

Міністра Омеляна із зали суду відпустили на поруки

Фото
Укрінформ
Солом'янський райсуд міста Києва обрав запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вигляді особистої поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та народного депутата Федора Бендюженка.

Резолютивну частину рішення суду оголосила суддя Ганна Сергієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Застосувати до Омеляна Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Зобов'язати поручителів - міністра молоді та спорту України Жданова Ігоря Олександровича, народного депутата Бендюженка Федора Володимировича - забезпечити виконання Омеляном Володимиром Володимировичем обов'язків", - зачитала рішення суддя.

Міністра Омеляна із зали суду відпустили на поруки / Фото: Сергія Аніщенка

Крім того, суд зобов'язав Омеляна здати у відповідні органи всі паспорти для виїзду за кордон.

Читайте також: САП хоче, щоб Омелян здав закордонні паспорти

Сам міністр інфраструктури під час судового засідання заявив, що з його боку не було правопорушень протягом усього перебування на державній службі починаючи з 2000 року.

"Те, що відбувається зараз – це полювання. Це мені нагадує боротьбу з бабцями в підземних переходах. Тому що коли розкрадаються мільярди, десятки мільярдів, а робиться все, щоб спаплюжити репутацію міністра і показати, що він не гідний своєї посади, а прийдуть інші, які наведуть порядок – це дорога в нікуди", – сказав Омелян.

Як повідомлялося, 13 вересня Національне антикорупційне бюро України оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

У свою чергу Омелян заявив, що висунута йому підозра є сфабрикованою.

Крім того, міністр заявив про тиск на нього з боку керівництва НАБУ і наголосив, що також вимагатиме притягнення до відповідальності слідчих Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-