За час проведення АТО та ООС із полону бойовиків звільнили 2,8 тисяч осіб

За час проведення АТО та ООС із полону бойовиків звільнили 2,8 тисяч осіб

Укрінформ
За час проведення антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил із полону звільнено 2,8 тис. незаконно позбавлених волі осіб, живими розшукано 3,6 тис. зниклих безвісти.

Досі розшукуються 2 тис. безвісти зниклих та 999 незаконно позбавлених волі. Про це йдеться у даних Нацполіції (станом на 5 серпня), наданих на звернення Комітету ВР з питань охорони здоров'я, які є в розпорядженні Укрінформу.

«На сьогодні з полону звільнено 2,8 тис. незаконно позбавлених волі осіб, а також живими розшукано 3,6 тис. безвісти зниклих осіб. Нерозшуканими залишаються дві тисячі безвісти зниклих осіб та 999 незаконно позбавлених волі», - йдеться у документі.

Крім того, станом на початок серпня слідчими органами Нацполіції розпочато майже 6 тисяч кримінальних проваджень за фактами зникнення безвісти понад 6,2 тис. осіб і 3,2 тис. кримінальних проваджень за фактами незаконного позбавлення волі та захоплення в заручники понад 3,8 тис. осіб.

Окрім того, зазначається, що слідчими органами Нацполіції розпочато досудове розслідування 784 кримінальних проваджень за фактом виявлення невпізнаних трупів, з яких у 417 випадках досудове розслідування триває.

Читайте також: У Луганську бойовики показали Фрішу не тих полонених - Геращенко

Як повідомлялося, 2 серпня набув чинності закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти», ухвалений парламентом 12 липня. Згідно із цим законом, родичі зниклих безвісти мають право знати про долю своїх близьких, зокрема про місце перебування людини або ж про місце, обставини загибелі і поховання.

Окрім того, передбачено право членів сімей осіб, зниклих безвісти, на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

Також законом передбачено створення Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-