КСУ відмовився розглядати подання про призначення Денісової омбудсменом

КСУ відмовився розглядати подання про призначення Денісової омбудсменом

Оновлено
Укрінформ
Конституційний суд України відмовився розглядати подання 45 народних депутатів щодо конституційності призначення парламентом Людмили Денісової на посаду Уповноваженого ВР з прав людини.

Відповідна ухвала була прийнята 5 вересня, повідомляється на сайті КСУ.

"Відмовити у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним подання 45 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення частини сьомої статті 208 Регламенту Верховної Ради... постанови Верховної Ради "Про призначення Денісової Л.Л. Уповноваженим Верховної Ради з прав людини" від 15 березня 2018 року на підставі пунктів 2,3 статті 62 закону "Про Конституційний суд України" - неналежність до повноважень Конституційного суду питань, порушених у конституційному поданні; невідповідність конституційного подання вимогам, передбаченим законом "Про Конституційний суд України", - йдеться у відповідній ухвалі Великої палати КС.

Зазначається, що ця ухвала є остаточною.

Як повідомлялося, 15 березня 2018 року Верховна Рада призначила народного депутата з фракції "Народний фронт" Людмилу Денісову Уповноваженим з прав людини.

Читайте також: Парубій не знає про підготовку подання до КСУ щодо перенесення виборів президента

Пізніше 45 народних депутатів передала до КС подання щодо невідповідності Конституції змін до регламенту Верховної Ради стосовно процедури обрання омбудсмена, а також неконституційності призначення на цю посаду Денісової.

Зокрема, Верховна Рада внесла зміни до ст. 208 регламенту, які передбачають призначення омбудсмена відкритим голосуванням замість таємного. Натомість закон про Уповноваженого з прав людини передбачає призначення омбудсмана шляхом таємного голосування бюлетенями. Внаслідок цього виникла суперечність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-