Відповідальність за

Відповідальність за "гречку на виборах" Парубій хоче винести в окремий закон

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наполягає на необхідності посилити кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства.

На цьому він акцентував під час форуму "Повна мобілізація: спільний план дій" у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам вкрай важливо підняти кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства - це ще один із напрямків, який буде розглядатися в загальній виборчій реформі... З приводу виборчого кодексу, найгірше буде, якщо ми винесемо всі новації, а потім на табло - 220 чи 218 голосів. І тому я попросив, у тому числі керівника робочої групи, опрацювати зміни до закону, які стосуються підкупу, як незалежний окремий закон, щоб у випадку чого його просто доповнити, доопрацювати. В тому законі, однозначно, є ще ряд позицій, які треба доповнити, але ми зможемо це зробити між першим і другим читанням. Ми узгодили, що поки триває робота над поправками до Виборчого кодексу, треба, не відтягуючи, приймати у першому читанні цей закон", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що депутати перейдуть до розгляду Виборчого кодексу у другому читанні у жовтні. За його словами, з огляду на велику кількість правок до законопроекту його розгляд може зайняти один або два пленарних тижні.

Читайте також: ЄС чекає, що Рада якнайшвидше змінить ЦВК й прийме Виборчий кодекс

У липні спікер наголосив, що всього до законопроекту подано 4500 депутатських поправок.

7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-