Геращенко відповіла на заяву Пєскова про

Геращенко відповіла на заяву Пєскова про "втрачені" листи до Путіна

Укрінформ
Заява прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про нібито неготовність української сторони до обміну засудженими свідчить про те, що саме Кремль не готовий до розблокування процесу звільнення заручників.

Таку думку висловила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Чи означає ця заява Пєскова, що спецпредставник РФ в ТКГ Борис Гризлов бачить президента Путіна лише по телевізору й давно не мав жодної можливості з ним поспілкуватися? Бо ж я особисто тричі надсилала листи на представників РФ в ТКГ і гуманітарній підгрупі, на Бориса Гризлова, посла Кульмугамєдова та інших зі списком росіян в українських тюрмах і копією їх заяв. Порушувала це питання в Мінську десятки разів, а вони опускали очі і голову, що «их там нет»... Відповідь Пескова означає тільки одне - Кремль не готовий до розблокування процесу звільнення заручників, і все там вирішує одна людина - Путін», - зазначила Геращенко.

При цьому вона наголосила, що уповноважений РФ з прав людини Тетяна Москалькова отримала всі відповідні заяви української сторони від омбудсмена Людмили Денісової.

Читайте також: РФ у Мінську відхрестилася від росіян в українських тюрмах - Геращенко

«Ми ж, у свою чергу, використаємо всі можливості, аби на всіх міжнародних майданчиках зачитувати листи від росіян своєму президенту Путіну, який їх кинув. До яких жодного разу не прийшли консули (вони теж не знають про росіян у тюрмах?), від яких відмовилося МЗС і уповноважена з прав людини РФ», - заявила перший віце-спікер.

Вона додала, що відмова росіян забирати своїх «б'є по українцях і кримських татарах, яких нам не віддають, попри всі зусилля людей доброї волі».

Як повідомлялося, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому не відомо про лист Володимиру Путіну від росіян, засуджених в Україні. Також він зазначив, що Кремль нібито не знає, чи готовий Київ вжити заходів для обміну засудженими.

16 серпня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що 22 засуджених в Україні російських громадянина написали заяви з проханням до президента Російської Федерації про обмін на українських громадян, яких утримують у пенітенціарних установах Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-