Рада вирішила відзначити на державному рівні 100-річчя Акта злуки УНР та ЗУНР

Рада вирішила відзначити на державному рівні 100-річчя Акта злуки УНР та ЗУНР

Укрінформ
Верховна Рада вирішила відзначити у січні 2019 року на державному рівні 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

За ухвалення відповідного проекту постанови № 8088 проголосували 233 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також Рада рекомендувала Президенту оголосити в Україні 2019 рік Роком Соборності України.

Водночас Кабінету міністрів рекомендується у двотижневий термін із дня прийняття цієї постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення Всеукраїнської естафети єднання та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР та проведення Всеукраїнської естафети єднання, вирішити питання щодо фінансового та організаційного проведення естафети.

У рамках плану заходів парламент рекомендує передбачити організацію та проведення в усіх регіонах України Всеукраїнської естафети єднання, розпочавши її 1 грудня 2018 року в місті Фастов Київської області, завершивши 22 січня 2019 року у місті Києві на Софійській площі за участю представників усіх областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя.

Читайте також: "Слава Україні!": завтра Рада голосуватиме за нове військове вітання

Як повідомлялося, 1 грудня 2018 року виповнюється 100 років з дня підписання на залізничній станції Фастів

Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, а 22 січня 2019 року – 100-річчя його проголошення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-