В Україну приїдуть глава парламенту Норвегії та міністр торгівлі

В Україну приїдуть глава парламенту Норвегії та міністр торгівлі

Укрінформ
У вересні Україну відвідають два високопосадовці з Норвегії, а наступного місяця очікується візит до північної країни Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це заявила міністр закордонних справ Норвегії Іне Сорейде у Києві на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом цього місяця в Україну буде здійснено кілька візитів високого рівня з Норвегії – це і міністр торгівлі та промисловості, який відвідає Київ для участі в роботі Економічної комісії, і голова парламенту Норвегії», - сказала Сорейде.

Вона також поінформувала, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідає Осло наступного місяця.

Глава МЗС Норвегії зазначила, що співпраця наших країн розширюється і поглиблюється, і це стосується також збільшення інвестицій норвезьких компаній в Україну.

Читайте також: Норвегія з 2014 року надала Україні більше €160 мільйонів - Клімкін

«Наразі ми надаємо Україні підтримку щорічно в сумі 20 млн євро. Вона залишиться на такому ж рівні» - запевнила Сорейде.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг приїде в Україну "буквально за два місяці".

Глава МЗС підкреслив, що контакти між нашими країнами дуже тісні, та подякував норвезьким партнерам за послідовну підтримку Української держави.

Він також подякував за роботу норвезьких представників у рамках СММ ОБСЄ на Донбасі, назвавши їх роботу зразковою, бо всі вони "працюють реально з найкращими показниками".

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сорейде 4-6 вересня перебуває в Україні з робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-