Орієнтовані на Тимошенко політики хочуть оновити ЦВК лише після виборів — ОПОРА

Орієнтовані на Тимошенко політики хочуть оновити ЦВК лише після виборів — ОПОРА

Укрінформ
Голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська вважає, що значна частина українських політиків зацікавлена в оновленні Центральної виборчої комісії вже після президентських виборів.

Таку думку вона висловила на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частина політичних гравців, на жаль, які орієнтуються на Юлію Тимошенко, планують цей процес зсунути з мертвої точки після президентських виборів, очікуючи, що зовсім інший буде розподіл сил і по-іншому можна буде поділити квоти", - сказала Айвазовська.

За її словами, ситуація із ЦВК є складною. Вже є кілька прикладів того, як цей орган гальмує реформи, заявила Айвазовська, додавши, що, зокрема, відмова проголосували за призначення виборів в ОТГ на жовтень заважає нормальному ходу децентралізації. Часто, наголосила представник ОПОРИ, нерозуміння функцій цього органу конвертується у недовіру до найбільш публічних членів Центральної виборчої комісії.

Читайте також: Президент квапить депутатів із оновленням Центрвиборчкому та КСУ

"Але станом на зараз нових ідей у політичних гравців щодо того, як переобрати членів ЦВК, немає. Один варіант - збільшити кількість членів ЦВК, а другий варіант, це коли БПП відмовляється від кандидатки Лотюк, натомість “Народний фронт” мав би відмовитися від якогось іншого кандидата, але у “Народного фронту” є три кандидати і ніхто не відмовиться від свого кандидата", - сказала Айвазовська.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко неодноразово закликав Верховну Раду якнайшвидше оновити склад Центральної виборчої комісії.

Глава держави рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

Нещодавно Голова ВР Андрій Парубій заявив, що оновлення ЦВК має бути одним з ключових напрямків у роботі дев'ятої сесії ВР, і пообіцяв, що не допустить, щоб «вибори в Україні проходили зі старим складом ЦВК».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-