Президент квапить депутатів із оновленням Центрвиборчкому та КСУ

Президент квапить депутатів із оновленням Центрвиборчкому та КСУ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звернувся до парламентських фракцій із проханням якнайшвидше проголосувати за новий склад Центральної виборчої комісії та призначення суддів Конституційного суду України.

Про це голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов сказав журналістам після зустрічі, яку проводив Глава держави з головами парламентських фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент України звернувся до керівників фракцій і груп із проханням якнайшвидше проголосувати оновлення Центральної виборчої комісії, якнайшвидше проголосувати призначення парламентом суддів Конституційного суду”, - сказав Герасимов.

Читайте також: Порошенко очікує від Ради рішень, які зміцнять національну оборону

За його словами, сторони обговорили дуже широке коло питань, які стосуються співпраці Глави держави з Верховною Радою та урядом. “Президент чітко заявив, що мова про жодні дострокові вибори не йде - ні про президентські, ні про дострокові парламентські вибори”, - наголосив політик.

У свою чергу керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак згодом повідомив представникам ЗМІ, що тема Центрвиборчкому лунала. “Народний фронт наполягатиме на оновленні ЦВК. І після того, що було оголошення про те, що наші колеги по коаліції готові відкликати одне з подань, буде вже розблокована процедура обрання членів ЦВК. Відповідно до рекомендацій наших західних партнерів. Думаю, що цю сторінку ми перегорнемо”, - сказав Бурбак.

Він також зазначив, що під час зустрічі активно обговорювалося питання щодо незмінності курсу України на євроатлантичну та європейську інтеграцію. “Народний фронт підтримає це”, - запевнив він.

У свою чергу заступник лідера партії "Батьківщина" Сергій Соболєв також задоволений цим. "Позиція щодо вступу до НАТО стала домінуючою у Президента і в уряду”, - наголосив  народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-